Angst voor vrijheid

In veel organisaties bestaat er angst voor het geven van vrijheid. Dat resulteert in organiseren vanuit wantrouwen. In organisaties die vanuit wantrouwen zijn georganiseerd  gaat veel potentie verloren. Is de angst voor vrijheid gegrond?

Volgens mij niet. Waar organisaties angst voor moeten hebben is vrijblijvendheid. Vrijblijvendheid is een situatie van non-commitment. Het paradoxale is dat de betrokkenheid in wantrouwende organisaties juist schrikbarend laag is.

Het verschil tussen vrijheid en vrijblijvendheid zit hem in het voelen en nemen van verantwoordelijkheid. Organiseren vanuit vertrouwen is wat anders dan organiseren vanuit naïviteit. Start vanuit vertrouwen tot het tegendeel bewezen is. Vertrouwen vraagt om onderhoud. Om informatie. Stem helder af welke afspraken en informatie uitwisselingen er nodig zijn om te kunnen blijven vertrouwen. Dat schept verbinding en verbant vrijblijvendheid. Durf te organiseren vanuit vertrouwen. Geef vrijheid. Organiseer verantwoordelijkheid.  Dat geeft jouw organisatie vleugels.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s